لوگو دلوان

روانشناسی رنگ چه تاثیری در طراحی اپلیکیشن دارد؟

روانشناسی رنگ در طراحی اپلیکیشن
زمان مطالعه: ۱۰ دقیقه

روانشناسی رنگ چه تاثیری در طراحی اپلیکیشن دارد؟ رنگی‌ترین مقاله سایت ماست؛ قرار است درباره‌ی رنگ‌ها حرف بزنیم و وارد دنیای متفاوتی شویم.دقت کرده‌اید یک سری تبلیغات توجه شما را ناخودآگاه جلب می‌کنند؟ تا به حال در اتاقی نشسته‌اید و ارامش گرفته باشید؟ صفحات مجله‌ای را ورق زده‌اید و مطالبش را جذاب دانستید؟ روانشناسی رنگ همیشه یکی از عوامل شکست یا موفقیت محسوب می‌شده، تا وقتی نتوانید ظاهر جذابی برای موضوع ارائه خود دست و پا کنید هیچکاری نکرده‌اید.

رنگ‌ها توجه مارا جلب می‌کند، رنگ‌ها هوش هیجانی ما را به بازی می‌گیرند، رنگ‌ها به ما آرامش می‌‍دهند، رنگ‌ها احساسات ما را درگیر می‌کنند، رنگ‌ها خیلی کارها می‌کنند فقط کافیست از آن‌ها درست استفاده کنیم تا ابزار ما باشند برای پیشرفت، همانطور که اگر درست استفاده نشوند ابزاری می‌شوند برای شکست.مهم نیست صاحب کسب و کار هستید و دوست دارید درباره‌ی تاثیر روانشناسی رنگ در طراحی اپلیکیشن بیشتر بدانید یا طراح هستید و قصد دارید دانش خود را تکمیل کنید؛ از خواندن این مقاله پشیمان نخواهید شد.

 

روانشناسی رنگ چیست و چه تاثیری در طراحی اپلیکیشن دارد؟

روانشناسی رنگ‌ها بخشی از روانشناسی رفتاری است که تاثیر هر رنگی بر رفتار انسان را مورد مطالعه قرار می‌دهد و بر احساسات، نگرش و ارزش رنگ‌ها تمرکز دارد.درواقع این شاخه سعی در تشخیص تاثیر رنگ‌ها بر رفتار نگرش و احساسات فردی دارد. رنگ‌ها تاثیر خیلی مهمی بر تعامل کاربر با اپلیکیشن یا سایت دارند و باعث می‌شوند کاربر در ثانیه‌های اول بین ۶۲ تا ۹۰ درصد راجب سایت قضاوت کند و تصمیم بگیرد جزو کاربران شما باشد یا نه؟

روانشناسی رنگ چه تاثیری در طراحی اپلیکیشن دارد؟

یکی از چالش‌ها برای برندها و طراحی اپلیکیشن انتخاب ترکیب رنگی مناسب، جذاب و هماهنگ با خدمات است. رنگ اصلی برند رنگی است که مخاطب شما را با آن به یاد می‌آورد، رنگی است که احساساتی مثل هیجان، شوق، قدرت، ظرافت، اعتماد و… را به مخاطب القا می‌کند.

انتخاب پالت رنگی مناسب یکی از بزرگترین لطف‌هایی است که شما در حق کسب و کار خود می‌کنید، رنگ‌ها برند را برای مخاطب تداعی می‌کنندو و تا ۸۰% شناخت برند را افزایش می‌دهند. انتخاب پالت رنگی تاثیر خیلی زیادی بر داشتن اپلیکیشنی چشم‌نواز دارد چون رنگ‌ها تاثیر زیادی در درک ما دارند و اگر هارمونی رنگی مناسبی را انتخاب نکنید احساس غیرحرفه‌ای بودن و غیرقابل اعتماد بودن برند را القا می‌کنید. (برای انتخاب انواع پالت رنگی می توانید از سایت Color Hunt کمک بگیرید.)

 

روانشناسی رنگ چه تاثیری در طراحی اپلیکیشن دارد؟

روانشناسی رنگ‌ها چه تاثیری در اپلیکیشن من دارند؟

برای زمینه، منو، دکمه‌ها، قالب‌ها، عناوین، متن، پیوندها، تصاویر و…. همه و همه به رنگ‌ها نیاز دارند. وقتی صحبت از انتخاب رنگ ‌می‌شود اشتباهات رایجی مثل ترکیب رنگ‌های نامربوط، استفاده زیادی از رنگ‌ها، استفاده نکردن از رنگ‌های مکمل، استفاده زیادی از رنگ‌ها گرم و سرد وسط می‌آید.

چطور بهترین نام را برای اپلیکیشن‌مان انتخاب کنیم؟
مطالعه بیشتر

با انتخاب رنگ درست برای اپلیکیشن درواقع آن را قابل استفاده کرده‌اید، وقتی رنگ‌ها اعصاب خورد کن باشند و کاربر هنگام استفاده از اپ حس خوبی نداشته باشد بدیهی است که دوست ندارد مدام از اپلیکیشن شما استفاده کند، یا حتی کلا استفاده از آن را قطع کند.

 

چه اصولی را برای انتخاب رنگ اپلیکیشن در پیش بگیرم؟

اگر طراح هستید این یک پرچم قرمز برای شماست که رنگ‌ها را کاملا بر اساس سلیقه خود انتخاب نکنید! شما باید دلیلی برای رنگی که انتخاب کرده‌اید داشته باشید؛ قوانینی هست که برای انتخاب رنگ باید رعایت کنید.

  • اگر برند لوگویی با رنگ ثابت دارد؛ این رنگ نقطه شروع شماست.
  • اصلا و به هیچ وجه سمت رنگ رقبای قدر خود نروید، اگر رقیبی دارید که از پالت رنگی خاصی برای برند خود استفاده کرده تا حد ممکن از رنگ‌های مورد استفاده آن برند استفاده نکنید، چون در نهایت اپلیکیشن شما قرار است مخاطب را به یاد همان برند بیاندازد.
  • سلیقه مخاطب! مسلما اپلیکیشنی که برای بچه‌ها طراحی کرده‌اید قرار نیست از رنگ‌های خنثی پر شده باشد و اپلیکیشنی که برای بانک طراحی کرده‌اید لازم نیست پر از رنگ‌های جیغ و شاد باشد.
  • خیلی شلوغش نکنید، رنگ‌ها جلوه‌ی خود را از دست می‌دهند، چند رنگ کافیست تا منظو خود را برسانید.

 

قواعد پالت‌های رنگ برای اپلیکیشن

پالت‌های رنگی دایره رنگ و کنتراست‌های هفتگانه‌ای هستند که از آن‌ها برای طراحی کمک می‌گیریم. دایره رنگ از ابزار پایه طراحی است و رنگ‌ها بر اساس فرکانس خود دورتا دور آن چیده شده‌اند؛ هردو رنگی که روبه‌روی هم قرار دارند رنگ‌های مکمل هم هستند.

دایره کنتراست

۱. رنگ‌های شاد و زنده

رنگ‌های زنده به مخاطب انرژی منتقل می‌کنند و برای تبلیغات و جلب توجه بهترین گزینه هستند. این رنگ‌ها سایه‌های مختلفی از طیف رنگ مورد نظر را به‌کار می‌گیرند.

رنگ‌های شاد و زنده

۲. رنگ‌های مکمل و آنالوگ

پالتی که از رنگ‌های روبه‌روی هم دایره رنگ استفاده می‌کند و در عین یکنواختی و سادگی؛ اپ را کسل کننده  نمی‌کند و جذابیت خاصی به اپلیکیشن می‌دهد. این پالت رنگی را در اپ‌های ادارات، مدرسه‌ها، دانشگاه‌ها، سایت‌های علمی و خبری دیده‎اید.

روانشناسی رنگ ها پالت رنگ‌های مکمل

۳. رنگ‌های تاریک و روشن

اگر اپلیکیشن شما محتوای آموزشی یا امنیتی دارد بهترین انتخاب همین ترکیب رنگ است. در این ترکیب رنگ‌های تیره‌تر در قسمت‌های مختلف اپلیکیشن استفاده می‌شود.

پالت رنگی تیره و روشن روانشناسی رنگ در طراحی اپلیکیشن

۴. تک رنگ یا رنگ پایه

اینجا یک رنگ پایه انتخاب می‌کنید و بقیه چیزها را روی آن‌ بنا می‌کنید. تمام سایه‌ها و رنگ‌های به‌کار برده شده حالات تیره و روشن همان رنگ هستند.

پالت تک رنگ در روانشناسی رنگ در طراحی اپلیکیشن

مرجع تحلیل رنگ‌ها

این بخش را مرجع تحلیل رنگ‌ها بدانید! در این بخش رنگ‌های اصلی ( سه رنگ اصلی نه، رنگ‌های اصلی) را بررسی کردیم و حسی که به مخاطب القا می‌کند را بازگو می‌کنیم تا مطمئن شویم تا آخر راه انتخاب رنگ کنار شما بودیم.

  • قرمز

رنگ قرمز سرعت ضربان قلب را بالاتر می‌رود و حتی سرعت تنفس را هم افزایش می‌دهد. همیشه معنای هیجان، عشق، انرژی و تحرک داشته اما در عین حال جنگ و خشونت و عصبانیت و خطر را هم برایمان تداعی کرده است.

روانشناسی رنگ در طراحی اپلیکیشن

* کی از قرمز استفاده کنم؟

اگر دنبال جلب توجه هستید، رنگ خود را پیدا کرده‌اید. قرمز برای موضوعاتی در دسته‌بندی غذا، مد و فشن، سرگرمی، ورزش، تبلیغات، سرویس‌های اضطراری و مراقبت‌های بهداشتی انتخاب خیلی خوبی است. اگر می‌خواهید حس فوریت در اقدام به خرید و هیجان ایجاد کنید چاشنی رنگ قرمز سلاح شماست. کوکاکولا و H&M از برندهای معروف بر پایه رنگ قرمز هستند.

روانشناسی رنگ قرمز

* کی از قرمز استفاده نکنم؟

اول از همه هشدار بدهم، از رنگ قرمز بیش از حد استفاده نکنید! هیجان زیادی همیشه به نفع شما نیست. اگر در دسته‌بندی کالاهای لوکس، طبیعت و… اصلا مناسب نیست.

راهنمای اخذ مجوزهای لازم اپلیکیشن و سایت
مطالعه بیشتر

رنگ قرمز

  • زرد

درخشان بودن همیشگی زرد غیر قابل انکار است. این رنگ با خوش‌بینی، شادی و جوانی همراه است اما همزمان احساساتی مثل بزدلی، فریب یا ارزان بودن را القا می‌کند. برند مک‌دونالد و National geographic این  رنگ را به عنوان معرف خود به‌کار برده‌اند.

روانشناسی رنگ زرد در طراحی اپلیکیشن

* کی از زرد استفاده کنم؟

خصلت زرد شادی بخشی است، برای شادی بخشی از این رنگ استفاده کنید. حتی برای القای شادی که توام با آرامش زرد روشن کم رنگ‌تر می‌تواند انتخاب شما باشد. رنگ زرد برای جلب توجه به متن‌ها یا دکمه‌هایی خاص که با کلیک روی آن‌ها عملیات به‌خصوصی انجام می‌شود انتخاب درستی است.

تحلیل رنگ زرد

* کی از زرد استفاده نکنم؟

همه می‌دانیم که نگاه کردن طولانی مدت به رنگ زرد چشم را خسته می‌کند و اصلا کنه کار که ایجاد تنوع و هیجان، شادی و جلب توجه است را از بین می‌برد. حواستان باشد چقدر از این رنگ استفاده می‎کنید.

رنگ زرد در روانشناسی رنگ

  • نارنجی

شما را نمی‌دانم ولی من خودم با نارنجی یاد پاییز و نارنگی و چایی می‌افتم. ذات نارنجی رنگی فعال و پر جنب و جوش است که عموما با تفریح، شادی، هیجان و اشتیاق گره خورده است. این رنگ راه خوبی برای برقراری ارتباط است. اپ Soundcloud از نارنجی در لوگوی خود و آمازون هم نارنجی خیلی کم‌رنگی در ترکیب برند خود به کار برده است.

روانشناسی رنگ نارنجی در طراحی اپ

* کی از نارنجی استفاده کنم؟

اگر موضوعی هست که باید توجه افراد به آن جلب شود و نیاز به ترغیب مخاطب است (Follow ، Subscribe ،  عضویت، ورود و…) خب سراغ رنگ درستی آمده‌اید. برای اپ‌های تجارت الکترونیک، مربوط به خودرو، تکنولوژی، سرگرمی، غذا و… انتخاب خوبی است.

چه جاهایی در طراحی اپلیکیشن از نارنجی استفاده کنیم؟

* کی از نارنجی استفاده نکنم؟

با اینکه نارنجی رنگی مسحور کننده است و شدت کمتری نسبت به تندی قرمز دارد اما با این‌حال به کار بردن زیاد آن مخاطب را کلافه می‌کند.

رنگ نارنجی در طراحی اپلیکیشن

  • سبز

سبز همیشه کاربردی برای ایجاد هماهنگی و حفظ تعادل بین عناصر داشته. حسی که این رنگ القا می‌کند چیزی جز رشد، زندگی، سلامت، طبیعت، ثروت، آرامش، سخاوت، باروری، موفقیت، صلح، آرامش و… نیست. اپلیکیشن اسپاتیفای و بانک کشاورزی و استارباکس این رنگ را به عنوان رنگ قالب برند خود استفاده کرده‌اند.

رنگ سبز در طراحی اپلیکیشن

* کی از سبز استفاده کنم؟

چشم به سادگی رنگ سبز را پردازش می‌کند و از این رنگ برای دعوت مخاطب به آرامش استفاده می‌شود. مشخص‌ترین کاربرد سبز برای اپ‌هایی با محوریت طبیعت، علم، جهانگردی، سلامت، منابع انسانی و… مناسب است.

رنگ سبز در روانشناسی رنگ طراحی اپلیکیشن

* کی از سبز استفاده نکنم؟

اگر اَپ مربوط به کالاهای لوکس، تکنولوژی و ورزش است فکر نکنم رنگ مناسبی را انتخاب کرده باشید.

روانشناسی رنگ در طراحی اپ برای رنگ سبز

  • آبی

اگر ساده بگویم آبی برای من آسمان و دریاست، اما نیامدیم که نظرات من را راجب رنگ‌ها بخوانیم، آبی معنای صلاحیت، کیفیت، آرامش، اعتماد، پایداری، خرد، وفاداری، استحکام، بهره‌وری، امنیت، طراوت و انرژی توام با آرامش می‌دهد. برندهایی مثل فیسبوک و توییتر هم اپلیکیشنشان را بر پایه همین رنگ بنا کرده‌اند.

روانشناسی رنگ ابی در طراحی اپلیکیشن

* کی از آبی استفاده کنم؟

آبی را اغلب در بانک‌ها، شرکت‌های بزرگ و حوزه تکنولوژی سطح بالا دیده‌اید. این رنگ ذاتی قابل اعتماد و حرفه‎ای دارد. همچنین برای موضوعاتی حول محور مراقبت‌های بهداشتی، دندانپزشکی، علوم پایه (شیمی، فیزیک، ریاضی-به‌خصوص فیزیک و ریاضی)  دولتی خیلی کاربردی است.

تحلیل رنگ آبی

* کی از آبی استفاده نکنم؟

با همه‌ی مزایای رنگ آبی که مثنوی هفتاد من بود؛ استفاده زیادی از رنگ آبی وب‌سایت شما را سرد و بی روح می‌کند. اگر اپلیکیشن شما ربطی به غذا دارد اصلا سراغ این رنگ نروید، کنه این رنگ احساس بی اشتهایی به مخاطب می‌دهد.

تحلیل روانی رنگ آبی در طراحی اپ

  • مشکی

هرکس هرچی می‌خواهد بگوید، مشکی رنگ قدرت است! و استثنا این بار نظر روانشناسان و من یکی در آمد. رنگ مشکی معنای کمال، ظرافت، قدرت، ثبات، استحکام، تشریفات، هوش، غرور، وقار و شکوه را القا می‌کند و در عین حال مرگ، رمز و راز و پیچیدگی و حتی شرارت را هم در خود دارد. این رنگ بخاطر حالت اشرافی و شکوه خود خیلی مورد استقبال مزون‌های لباس قرار می‌گیرد، کینگ برگر و استارلینک هم این رنگ را به‌عنوان رنگ قالب برگزیده‌اند.

چه پارامترهایی بر قیمت اپلیکیشن تاثیرگذار است؟
مطالعه بیشتر

روانشناسی رنگ مشکی در طراحی اپلیکیشن

* کی از مشکی استفاده کنم؟

بسته به پالتی که انتخاب کرده‌اید مشکی می‌تواند شکوه یک دیزاین سنتی یا چشم‌نوازی یک دیزاین مدرن را داشته باشد. شایدبهترین انتخاب برای کالاهای لوکس، مد و فشن، لوازم آرایشی و حتی بازاریابی همین رنگ باشد.

روانشناسی رنگ مشکی در طراحی اپلیکیشن

* کی از مشکی استفاده نکنم؟

اولا که اگر مخاطب اپلیکیشن شما کودکان و در مواردی خاص نوجوانان هستند بیخیال شکوه این رنگ شوید، شکوه این رنگ برایشان آنچنان معنی ندارد و بیشتر اپ شما را از چشم می‌اندازد. همچنین استفاده زیاد از رنگ مشکی شما را از اهداف اصلی دور می‌کند و فقط ترکیبی از حس شوم و شرور به کاربر می‌دهید و تا اپلیکیشن شما را باز می‌کنند ناراحتی و استرس گلوی آن‌ها را می‌گیرد.

تحلیل روانشناسی رنگ مشکی

  • سفید

سفید حسی فرشته گونه دارد و اصلا انگار ذات این رنگ را با خلوص، پاکی، شادی، صمیمیت، حسن و خلوص نیت و امنیت برداشته‌اند؛ انگار شرارت به این رنگ راه ندارد. خود شما یاد بال فرشته نمی‌افتید؟ اکثر برندها و لگوها ردی از رنگ سفید در خود دارند اپلیکیشن تپسی، یوتیوب، همراه اول و… همگی ترکیب سفید را خیلی در آیکون خود و صفحات اپ خود به کار برده‌اند.

روانشناسی رنگ سفید در طراحی اپ

* کی از سفید استفاده کنم؟

دوست داشته باشیم یا نه سفید عضو جدانشدنی موضوع سلامت است و دکترها و پرستارها و دندانپزشک‌ها این رنگ را به نام خود زده‌اند. البته برای موضوعات علمی هم انتخاب بدی نیست.

رواشناسی رنگ سفید

* کی از سفید استفاده نکنم؟

وقتی می‌گویم ذاتش پاکی دارد و فرشته‌ است سر تکان می‌دهید؛ از نظر روانشناسی هم بخاطر تاثیری که در ترکیب با رنگ‌های دیگر دارد در هر وب‌سایتی فقط با ترکیب مناسب کاربرد دارد.

روانشناسی رنگ سفید

  • صورتی

می‌دانم مقاله علمی است، اما اظهار نظر که آزاد است؛ دست من نیست که این رنگ من را یاد عروسک‌های باربی می‌اندازد! صورتی زیر مجموعه رنگ قرمز است اما ویژگی‌هایی دارد که قرمز ندارد. این رنگ کمال، عشق، صمیمیت، حس رمانتیک را می‌دهد و ذاتی ملایم و تسکین دهنده دارد. اینستاگرام که معرف حضورتان است، بخاطر ذات پر زرق و برق، فانتزی و خودنمایی که دارد بهترین رنگ را برای آیکون اپلیکیشن خود انتخاب کرده است.

روانشناسی رنگ در طراحی اپلیکیشن

      * کی از صورتی استفاده کنم؟

رنگ صورتی برای اپ‌های فانتزی که کاربردی فانتزی ، بانمک یا کودکانه دارند کاملا مناسب است.

تحلیل رواشناسی رنگ صورتی برای طراحی اپ

* کی از صورتی استفاده نکنم؟

اگر اپلیکیشن رسمی با محوریت موضوعی جدی دارید اصلا سمت این رنگ نروید، صورتی رنگی پر زرق و برق و فانتزی است و جدیت سایتتان را تمام و کمال زیر سوال می‌برد.

روانشناسی رنگ صورتی برای طراحی اپ

در آخر

من هر چیزی که درباره‌‌ی رنگ‌ها بود و نبود را (تا نظر شخصی خودم (: ) برایتان آوردم، در آخر ممکن است هیچ یک از این اصول را رعایت نکنید اما ترکیب رنگ جالبی برای اپلیکیشن خود دست و پا کنید و حسابی مخاطبین را به وجد بیاورید، این دیگر دست خلاقیت شما را می‌بوسد، من تمام تلاشم را کردم تا کامل و شفاف همه‌چیز را بازگو کنم. در آخر شما  مجبور به انجام هیچ یک از این‌ها نیستید و مختارید تا ترکیبات جدیدی بسازید. اگر رنگی را جا انداختم یا ترکیبی بود که به نظر شما کار می‌کرد و من جا انداخته‌ام بگویید تا همگی اطلاعات کامل‌تری داشته باشیم.

بد نیست سری هم به مقاله‌ی ده نکته درباره انتخاب بهترین رنگ اپلیکیشن بزنید شاید آن‌جا هم چیزی دیدید که اپلیکیشن شما را موفق‌تر کرد.

مشاهده

سایر مقالات دلوان

معرفی بهترین اپلیکیشن بیمه

معرفی ۸ تا از بهترین اپلیکیشن های بیمه

زمان مطالعه: ۵ دقیقه امروزه خدمات بسیار زیادی از طریق بستر اینترنت در اختیار کاربران قرار می‌گیرد.  طراحی استارت‌آپ های خدمات بیمه چند وقتی هست که بین صاحبان کسب

Api چیست و چه کاربردی دارد؟

Api چیست و چه کاربردی دارد؟

زمان مطالعه: ۹ دقیقه آشنایی با مفهوم Api Api  یا همان application programming interface ( رابط برنامه نویسی کاربردی) یک مجموعه ای از تعاریف و پروتکل های ساخت و

>