لوگو دلوان

Api چیست و چه کاربردی دارد؟

Api چیست و چه کاربردی دارد؟
زمان مطالعه: ۹ دقیقه

آشنایی با مفهوم Api

api چیست؟

Api  یا همان application programming interface ( رابط برنامه نویسی کاربردی) یک مجموعه ای از تعاریف و پروتکل های ساخت و یکپارچه سازی نرم افزارهای کاربردی است. API ها مکانیسم هایی هستند که دو جزء نرم افزار را قادر می سازند تا با استفاده از مجموعه ای از تعاریف و پروتکل ها با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. به عنوان مثال، سیستم نرم افزاری اداره هواشناسی حاوی داده های آب و هوای روزانه است. برنامه آب و هوا در تلفن شما از طریق API با این سیستم “صحبت” می کند و به روز رسانی آب و هوای روزانه را در تلفن شما به شما نشان می دهد.

 

API ها چگونه کار می کنند؟

معماری API معمولاً بر حسب کلاینت و سرور توضیح داده می شود. برنامه ای که درخواست را ارسال می کند کلاینت و برنامه ای که پاسخ را ارسال می کند سرور نامیده می شود. بنابراین در مثال آب و هوا، پایگاه داده آب و هوای اداره سرور است و برنامه تلفن همراه مشتری است.

 

چهار روش مختلف وجود دارد که APIها بسته به زمان و دلیل ایجاد آنها می توانند کار کنند. شامل موارد زیر میشوند:

API های SOAP

این APIها از پروتکل دسترسی به اشیا ساده استفاده می کنند. مشتری و سرور با استفاده از XML پیام ها را مبادله می کنند. این یک API کمتر انعطاف پذیر است که در گذشته محبوبیت بیشتری داشت.

 

API های RPC

این APIها را Remote Procedure Calls می نامند. کلاینت یک تابع (یا رویه) را در سرور تکمیل می کند و سرور خروجی را برای مشتری ارسال می کند.

 

API های Websocket

Websocket API یکی دیگر از توسعه‌دهندگان وب API مدرن است که از اشیاء JSON برای ارسال داده استفاده می‌کند. یک WebSocket API از ارتباط دو طرفه بین برنامه های مشتری و سرور پشتیبانی می کند. سرور می‌تواند پیام‌های پاسخ به تماس را به مشتریان متصل ارسال کند که کارآمدتر از REST API است.

 

REST APIها

اینها محبوب ترین و منعطف ترین API هایی هستند که امروزه در وب یافت می شوند. مشتری درخواست ها را به عنوان داده به سرور ارسال می کند. سرور از این ورودی مشتری برای شروع عملکردهای داخلی استفاده می کند و داده های خروجی را به مشتری برمی گرداند. بیایید API های REST را با جزئیات بیشتری در زیر بررسی کنیم.

 

REST API چیست؟

REST مخفف Representational State Transfer است. REST مجموعه ای از توابع مانند GET، PUT، DELETE و غیره را تعریف می کند که کلاینت ها می توانند از آنها برای دسترسی به داده های سرور استفاده کنند. مشتریان و سرورها با استفاده از HTTP داده ها را مبادله می کنند.

ویژگی اصلی REST API بدون تابعیت است. بدون تابعیت به این معنی است که سرورها داده های مشتری را بین درخواست ها ذخیره نمی کنند. درخواست های مشتری به سرور مشابه URL هایی است که برای بازدید از یک وب سایت در مرورگر خود تایپ می کنید. پاسخ سرور داده های ساده و بدون رندر گرافیکی معمولی یک صفحه وب است.

چطور بهترین نام را برای اپلیکیشن‌مان انتخاب کنیم؟
مطالعه بیشتر

 

Web API چیست؟

Web API یا Web Service API یک رابط پردازش برنامه بین یک وب سرور و مرورگر وب است. همه وب سرویس ها API هستند اما همه API ها وب سرویس نیستند. REST API نوع خاصی از Web API است که از سبک معماری استاندارد توضیح داده شده در بالا استفاده می کند.

اصطلاحات مختلف پیرامون APIها، مانند Java API یا سرویس APIها، وجود دارند زیرا از نظر تاریخی، APIها قبل از شبکه جهانی وب ایجاد شده اند. APIهای وب مدرن، APIهای REST هستند و اصطلاحات را می توان به جای هم استفاده کرد.

 

ادغام های API چیست؟

ادغام های API اجزای نرم افزاری هستند که به طور خودکار داده ها را بین کلاینت ها و سرورها به روز می کنند. برخی از نمونه‌های یکپارچه‌سازی API زمانی است که داده‌ها به صورت خودکار از گالری تصاویر تلفن شما با ابر همگام می‌شوند، یا زمانی که به منطقه زمانی دیگری سفر می‌کنید، زمان و تاریخ به‌طور خودکار روی لپ‌تاپ شما همگام‌سازی می‌شود. شرکت ها همچنین می توانند از آنها برای خودکارسازی کارآمد بسیاری از عملکردهای سیستم استفاده کنند.

api چیست؟

 

بررسی مزایای REST API

API های REST چهار مزیت اصلی را ارائه می دهند:

 

  1.  یکپارچه سازی

API ها برای ادغام برنامه های کاربردی جدید با سیستم های نرم افزاری موجود استفاده می شوند. این سرعت توسعه را افزایش می دهد زیرا لازم نیست هر عملکرد از ابتدا نوشته شود. می توانید از API ها برای استفاده از کدهای موجود استفاده کنید.

 

  1.  نوآوری

کل صنایع می توانند با ورود یک برنامه جدید تغییر کنند. کسب و کارها باید به سرعت پاسخ دهند و از استقرار سریع خدمات نوآورانه حمایت کنند. آنها می توانند این کار را با ایجاد تغییرات در سطح API بدون نیاز به نوشتن مجدد کل کد انجام دهند.

 

  1.  گسترش

API ها فرصتی منحصر به فرد برای کسب و کارها فراهم می کند تا نیازهای مشتریان خود را در پلتفرم های مختلف برآورده کنند. برای مثال، maps API امکان یکپارچه‌سازی اطلاعات نقشه را از طریق وب‌سایت‌ها، Android، iOS و غیره فراهم می‌کند. هر کسب‌وکاری می‌تواند با استفاده از APIهای رایگان یا پولی، دسترسی مشابهی به پایگاه‌های داده داخلی خود بدهد.

 

  1. سهولت نگهداری

API به عنوان یک دروازه بین دو سیستم عمل می کند. هر سیستم موظف است تغییرات داخلی ایجاد کند تا API تحت تأثیر قرار نگیرد. به این ترتیب، هرگونه تغییر کد در آینده توسط یک طرف تأثیری بر طرف دیگر ندارد.

 

انواع مختلف API چیست؟

api چیست؟

API ها هم بر اساس معماری و هم بر اساس دامنه استفاده طبقه بندی می شوند. ما قبلاً انواع اصلی معماری های API را بررسی کرده ایم، بنابراین اجازه دهید نگاهی به دامنه استفاده بیاندازیم.

 

API های خصوصی

اینها برای یک شرکت داخلی هستند و فقط برای اتصال سیستم‌ها و داده‌های درون کسب‌وکار استفاده می‌شوند.

 

API های عمومی

این برای عموم آزاد است و ممکن است توسط هر کسی استفاده شود. ممکن است برخی مجوزها و هزینه های مرتبط با این نوع API ها وجود داشته باشد یا خیر.

 

API های شریک

اینها فقط توسط توسعه دهندگان خارجی مجاز برای کمک به مشارکت های تجاری به کسب و کار قابل دسترسی هستند.

 

API های ترکیبی

اینها دو یا چند API مختلف را برای رسیدگی به الزامات یا رفتارهای پیچیده سیستم ترکیب می کنند.

 

 

مفهوم نقطه پایانی API و چرا مهم است؟

نقاط پایانی API آخرین نقاط تماس در سیستم ارتباطی API هستند. اینها شامل نشانی‌های وب سرور، سرویس‌ها و سایر مکان‌های دیجیتالی خاص است که از آنجا اطلاعات بین سیستم‌ها ارسال و دریافت می‌شود. نقاط پایانی API به دو دلیل اصلی برای شرکت ها حیاتی هستند:

  1. امنیت

نقاط پایانی API سیستم را در برابر حمله آسیب پذیر می کند. نظارت API برای جلوگیری از سوء استفاده بسیار مهم است.

  1. عملکرد

نقاط پایانی API، به خصوص نقاط پرترافیک، می توانند باعث ایجاد گلوگاه شوند و بر عملکرد سیستم تأثیر بگذارند.

چه پارامترهایی بر قیمت اپلیکیشن تاثیرگذار است؟
مطالعه بیشتر

 

چگونه یک REST API را ایمن کنیم؟

api چیست؟

همه APIها باید از طریق احراز هویت و نظارت مناسب ایمن شوند. دو راه اصلی برای ایمن سازی API های REST عبارتند از:

 

  1. توکن های احراز هویت

اینها برای اجازه دادن به کاربران برای برقراری تماس API استفاده می شوند. توکن‌های احراز هویت بررسی می‌کنند که کاربران همان‌هایی هستند که ادعا می‌کنند هستند و حق دسترسی برای آن تماس API خاص را دارند. به عنوان مثال، هنگامی که وارد سرور ایمیل خود می شوید، سرویس گیرنده ایمیل شما از نشانه های احراز هویت برای دسترسی ایمن استفاده می کند.

 

  1. کلیدهای API

کلیدهای API برنامه یا برنامه ای را که تماس API را انجام می دهد تأیید می کند. آنها برنامه را شناسایی می کنند و مطمئن می شوند که از حقوق دسترسی لازم برای برقراری تماس API خاص برخوردار است. کلیدهای API به اندازه توکن‌ها ایمن نیستند، اما به منظور جمع‌آوری داده‌ها در مورد استفاده، امکان نظارت بر API را می‌دهند. ممکن است هنگام بازدید از وب سایت های مختلف متوجه یک رشته طولانی از کاراکترها و اعداد در URL مرورگر خود شده باشید. این رشته یک کلید API است که وب سایت از آن برای برقراری تماس های داخلی API استفاده می کند.

 

 

چگونه یک API بسازیم؟

برای ساختن یک API که سایر توسعه دهندگان بخواهند با آن کار کنند و به آن اعتماد کنند، به کوشش و تلاش لازم نیاز است. این پنج مرحله برای طراحی API با کیفیت بالا هستند:

 

  1. API را برنامه ریزی کنید

مشخصات API، مانند OpenAPI، طرح اولیه طراحی API شما را فراهم می کند. بهتر است از قبل در مورد موارد استفاده مختلف فکر کنید و اطمینان حاصل کنید که API به استانداردهای فعلی توسعه API پایبند است.

 

  1. API را بسازید

طراحان API API ها را با استفاده از کد boilerplate نمونه سازی می کنند. پس از آزمایش نمونه اولیه، توسعه دهندگان می توانند آن را با مشخصات داخلی شخصی سازی کنند.

 

  1. API را تست کنید

تست API همانند تست نرم افزار است و باید برای جلوگیری از باگ و نقص انجام شود. ابزارهای تست API را می توان برای تست قدرت API در برابر حملات سایبری استفاده کرد.

 

  1. API را مستند کنید

در حالی که API ها خود توضیحی هستند، اسناد API به عنوان یک راهنما برای بهبود قابلیت استفاده عمل می کند. APIهای مستند که طیف وسیعی از توابع و موارد استفاده را ارائه می دهند در معماری سرویس گرا محبوبیت بیشتری دارند.

 

  1.  API را بازاریابی کنید

همانطور که آمازون یک بازار آنلاین برای خرده‌فروشی است، بازارهای API نیز برای توسعه‌دهندگان برای خرید و فروش سایر APIها وجود دارد. فهرست کردن API می‌تواند به شما امکان کسب درآمد از آن را بدهد.

 

 

چگونه میتوانیم از API استفاده کنیم؟

مراحل اجرای یک API جدید عبارتند از:

  • دریافت کلید API این کار با ایجاد یک حساب تایید شده با ارائه دهنده API انجام می شود.
  • یک سرویس گیرنده HTTP API راه اندازی کنید. این ابزار به شما اجازه می دهد تا با استفاده از کلیدهای API دریافتی، درخواست های API را به راحتی ساختار دهید.
  • اگر کلاینت API ندارید، می توانید سعی کنید با مراجعه به اسناد API، درخواست را در مرورگر خود ساختار دهید.
  • هنگامی که با نحو جدید API راحت شدید، میتوانید از آن در کد خود استفاده کنید.
طراحی اپلیکیشن اندروید یا iOS؟ کدام یک بهتر است؟
مطالعه بیشتر

 

SOAP چیست؟

پروتکل دسترسی به شی ساده (SOAP) یک پروتکل توسعه API است که برای ایجاد ثبات و سازگاری در فرآیند انتقال داده در بین برنامه های کاربردی ساخته شده با استفاده از زبان ها، ابزارها و محیط های برنامه نویسی متنوع توسعه یافته است.

مجموعه ای از دستورالعمل های شناخته شده جهانی را ارائه می دهد که باید توسط هرکسی که مایل به اطمینان از تعامل بی عیب و نقص مشتری و سرور است دنبال شود. درخواست های SOAP در قالب بسته ها تحویل داده می شوند. این بسته ها شامل اطلاعات حیاتی برای پردازش درخواست هستند. اجزای اصلی بسته SOAP عبارتند از هدر و ویژگی های بدنه.

Software development kit (SDK)  چیست؟

SDK مجموعه ای از ابزارهای توسعه نرم افزار است که به توسعه دهندگان اجازه می دهد تا به راحتی برنامه های نرم افزاری ایجاد کنند. این کیت شامل کامپایلرها، محیط‌های زمان اجرا، مستندات، اشکال‌زداها و یک چارچوب خاص پلتفرم یا زبان یا مجموعه‌ای از کتابخانه‌های کد است. معمولاً با یک API نیز همراه است.

مزیت SDK این است که توسعه دهندگان از همان ابتدا نیازی به ساخت برنامه ندارند. ارسال هشدارهای تلفن همراه و به دست آوردن داده های تجزیه و تحلیل همه توابع کدگذاری شده سفارشی هستند. در نتیجه، برنامه ها با سرعت بیشتری توسعه می یابند و در زمان و هزینه کسب و کار صرفه جویی می کنند.

Application programming interface (API) چیست؟

یک API به برنامه شما امکان می دهد با استفاده از دستورات ساده با یک منبع خارجی ارتباط برقرار کند. استفاده از API به توسعه دهندگان اجازه می دهد تا عملکردهای خاصی را به برنامه های خود اضافه کنند و روند توسعه را سرعت بخشند.

APIها نسبت به SDKها سبک هستند زیرا نیازی به ادغام یک کتابخانه کامل در برنامه ندارند و بومی پلتفرم نرم افزار هستند. API ها زمانی ایده آل هستند که شما فقط چند ویژگی خاص SDK را به جای یک تجربه کاملا یکپارچه می خواهید.

 

 

نمونه  API

APIها معمولاً برای ادغام ویژگی سرویس یا برنامه شما با سایر برنامه های شخص ثالث استفاده می شوند. چرا توییتر را برای دسترسی به داده های عمومی کاربر بازسازی کنید، در حالی که می توانید به طور ایمن به آن در جای دیگری دسترسی داشته باشید؟ API توییتر به توسعه دهندگان این امکان را می دهد که به انواع اطلاعات نمایه مانند جستجوهای کاربران، لیست های مسدود، توییت های بلادرنگ و موارد دیگر دسترسی داشته باشند – برای موارد استفاده مختلف.

api چیست؟

 

به عنوان مثال، می توانید با استفاده از Twitter API، فید توییتر را در وب سایت یا برنامه خود ادغام کنید. آیا تا به حال توییت های زنده را در وب سایت یک شرکت دیده اید؟ یک API برای آن وجود دارد. برخی از کسب و کارها بر اساس API ها و قابلیت های خلاقانه آنها ساخته شده اند. با رعایت مثال توییتر API، برنامه های گوش دادن و نظارت اجتماعی با API ها ادغام می شوند تا اطلاعات را از چندین پلت فرم رسانه های اجتماعی جمع آوری کنند.

 

 

در آخر

دیدیم که api  ها چه کاربردی دارند و چه انواعی، حتما در زندگی روزمره خود وقتی که در دنیای دیجیتال در حال جست جو هستید به api ها بر خورده اید امروز بعد از این مقاله نحوه کار آن ها را نیز یاد گرفتید. اگر قسد بر طراحی اپلیکیشن دارید، نیاز است که بدانید api چگونه کار میکند. و اگر قصر ادقام سازی اپلیکیشنی با اپلیکیشن و یا سایت دیگری را دارید، امروز آموزش دیدیم که چگونه این کار انجام میگیرد. از تجربیات خود برامون بنویسید، بگویید که دیگر در کدام سایت ها یا اپلیکیشن ها api  را مشاهده کردید.

مشاهده

سایر مقالات دلوان

معرفی بهترین اپلیکیشن بیمه

معرفی ۸ تا از بهترین اپلیکیشن های بیمه

زمان مطالعه: ۵ دقیقه امروزه خدمات بسیار زیادی از طریق بستر اینترنت در اختیار کاربران قرار می‌گیرد.  طراحی استارت‌آپ های خدمات بیمه چند وقتی هست که بین صاحبان کسب

بهترین-اپلیکیشن-سفارش-غذا

بررسی بهترین اپلیکیشن های سفارش غذا

زمان مطالعه: ۵ دقیقه بررسی اپلیکیشن های سفارش غذا طراحی اپلیکیشن رستوران و تحویل غذا یکی از بهترین گام هایی است که این روزها رستوران ها می توانند در

>