لوگو دلوان

اپلیکیشن های خدماتی چیست؟ چرا استفاده از آنها لازم است؟

اپلیکیشن خدماتی چیست
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

طراحی و ساخت اپلیکیشن خدماتی از جمله طراحی هایی به شمار می رود که در توسعه کسب و کار شما بسیار ارزشمند است. طراحی نرم افزار موبایل خدماتی شامل المان ها و مراحل مختلفی است که باعث می شود بتوانید به سادگی خدمات خود را در دسترس مخاطبین قرار دهید. امروزه اپلیکیشن هایی که روی گوشی های موبایل نصب می شوند به مخاطب امکان می دهد که در هر مکانی بتواند با متصل شدن به اینترنت از محتواهای شما استفاده کند و به صورت مستقیم تر با شما در ارتباط باشد. اپلیکیشن های خدماتی به صورت سفارشی سازی شده بر اساس نیاز کارفرما طراحی می شوند و می توانند با توجه به نیازهای مخاطب خدمات مناسبی را ارائه دهند. طراحی اپلیکیشن های اختصاصی امروزه از محبوبیت بیشتری برخوردار هستند.

 

منظور از اپلیکیشن خدماتی چیست؟

اپلیکیشن های خدماتی مجموعه ای از اپلیکیشن ها هستند، که به منظور ارائه خدمات به مشتریان و یا کاربران یک سایت منتشر می‌شوند. این اپلیکیشن ها برای کسانی مناسب است که می‌خواهند خدمات خود را از بستر موبایل برای کاربران ارسال کنند.چند وقتی هست که با گسترش فضای دیجیتال، در حال مشاهده  به روی کار آمدن اپلیکیشن های خدماتی هستیم مانند: اسنپ، تپسی، اوبر، اپلیکیشن های بانکی و انتقال پول ، استاد‌کار، سنجاق ، آچاره و بسیاری دیگر

 

اپلیکیشن خدماتی اسنپ

اما واقعا ایا این اپلیکیشن ها مزایا بیشتری نسبت به دستیابی از روش های دیگر به این خدمات دارند؟ یکی از مهم ترین مزایا های اپلیکیشن های خدماتی دسترسی بسیار سریع به خدمات سازمان و یا شرکت مورد نظر است.

چطور بهترین نام را برای اپلیکیشن‌مان انتخاب کنیم؟
مطالعه بیشتر

اپلیکیشن های خدماتی معمولا تحت پلتفرم های مختلفی قابل طراحی و اجرا هستند. اما برای اینکه طراحی و توسعه یک اپلیکیشن به بهترین شکل ممکن انجام شود باید در انتخاب پلتفرم مناسب دقت نمود. برای انتخاب بهترین پلتفرم ممکن باید به نوع خدماتی که می خواهید ارائه دهید و نحوه کاربرد اپلیکیشن توجه داشته باشید. به طور کلی پلتفرم ها به سه دسته زیر تقسیم بندی می شوند:

  • اپلیکیشن های رایانه های شخصی
  • اپلیکیشن های تحت وب
  • اپلیکیشن های تلفن همراه

در صورتی که این پلتفرم ها برای طراحی و اجرای اپلیکیشن مورد نظر به درستی انتخاب شوند می توانند بهترین کارایی و بازدهی ممکن را داشته باشند. به عنوان مثال بهترین پلتفرم برای  اپلیکیشن خدمات پزشکی پلتفرم رایانه شخصی و پلتفرم های تحت وب هستند، این در حالی است که اپلیکیشن های موبایلی و تحت وب بهترین پلتفرم های ممکن به منظور خرید و فروش انواع کالا محسوب می شوند.

در ساخت اپلیکیشن خدماتی باید اجزای متعددی طراحی شوند که هر جزء آن باید باهم ادغام شوند تا یک طراحی کامل ایجاد شود. سه جزء اصلی که درساخت اپلیکیشن خدماتی نقش مهمی دارند شامل موارد زیر است:

  1. مردم:

این جزء شامل افرادی است که خدمات را ایجاد می‌کنند و یا از آن استفاده می‌کنند هم‌چنین افرادی که به‌طور غیرمستقیم تحت تأثیر قرار می‌گیرند را در برمی‌گیرد مثل کارکنان و مشتریان.

  1. غرفه:

این مؤلفه به اجزای فیزیکی  و دیجیتالی اشاره دارد که برای موفقیت در ایجاد طرح ضروری است مثل داشتن فضایی برای ایجاد طرح‌ها و هم‌چنین محیط دیجیتالی که در آن خدمات ارائه و تحویل داده می‌شوند مثل صفحات وب و رسانه‌های اجتماعی.

  1. فرایند:

این اصل تکنیک‌ها و روش‌های انجام‌شده توسط شما یا کاربران است که در سرویس خدماتی خود از آن استفاده کرده‌اید مثل به اشتراک‌گذاری فایل‌ها.

روانشناسی رنگ چه تاثیری در طراحی اپلیکیشن دارد؟
مطالعه بیشتر

 

مزایای اپلیکیشن-های خدماتی

مزایای استفاده از اپلیکیشن های خدماتی 

  • کارایی را افزایش می دهد:

اپلیکیشن خدماتی باعث می‌شود که بسیاری از فرایندهای دستی که نیاز به چندین پرسنل داشت در یک فضای محدود مجازی ثبت و ضبط شود و این امر به تمرکز داده‌ها و افزایش بهره وری کارمندان سازمان نیز کمک می کند. منبع ذخیره خوب داده ها محسوب می‌شود و یکپارچگی داده‌ها را تضمین می کند. سازمان با استفاده از اپلیکیشن‌های خدماتی نیاز به آرشیو کاغذی داده‌ها ندارد و همه اطلاعات و گزینه‌های خود را در فضای نرم افزاری ذخیره می کند. به این ترتیب داده‌ها به راحتی قابل دسترسی هستند، به سهولت به‌روز رسانی و آپدیت می شوند، در صورت نیاز به تغییر یا اصلاح داده‌ها این کار به راحتی انجام می‌شود و در مجموع در زمان، نیروی کار متخصص و هزینه‌های ناشی از تغییر داده‌ها به شکل بارزی صرفه جویی می‌شود.

  • ثبات و پایداری در مدیریت داده‌ها و اطلاعات:

سیستم به هم پیوسته و یکپارچه اپلیکیشن‌های خدماتی این امکان را برای سازمان فراهم می آورد که به راحتی داده‌های خود را پایش کند، از مشتریان بازخورد (فیدبک) بگیرد، اشتراک گذاری و مدیریت دانش را تسهیل می کند، مشکلات تکراری را شناسایی پذیرتر کرده و فرصت تغییر و اصلاح آن‌ها را فراهم می کند و به این ترتیب ضمن حذف بسیاری از دوباره کاری‌ها، به سازمان اجازه می دهد که فازهای توسعه و ارتقای نرم افزار به منظور جلب بیشتر رضایت مشتری را شناسایی و پیاده سازی کند.

  • مشتری پسند:

اپلیکیشن خدماتی در دنیای امروز مطلوب‌ترین ابزار ارتباطی و ارائه خدمات به مشتری به شمار می رود. تجربه کاری بهتر، شتاب بالای خدمت رسانی به مشتری، بهبود کیفیت ارائه خدمت و ارائه محصولات و خدمات با سرعت بالا ضمن کاهش هزینه و زمان مراوده و تبادل کالا و خدمت، از جمله این مزایاست. از طرفی دیگر اپلیکیشن خدماتی مشتری را تبدیل به کاربر نرم افزار کرده و او را وارد فضای سازمانی بنگاه می کند. این مراوده امکان اخذ بازخورد از مشتری به منظور شناسایی ضعف‌ها و اصلاح آن‌ها را فراهم می کند.

  • بهره وری بالاتر:

منظور از بهره وری، نسبت دستاوردها و آورده‌ها در مقایسه با ورودی‌ها و امکاناتی است که سازمان فراهم می کند. با طراحی اپلیکیشن خدماتی، در زمان بهره وری می‌شود و زمان ارائه خدمات کاهش می یابد. همچنین از تراکم و تعدد نیروی انسانی به شکل وافری کاسته می‌شود و نیروهای فعال نیز ذیل یک دستور کار ساده، فرایندهای خدماتی را به پیش می برند. این امر در خصوص مشتریان نیز صدق می کند و آن‌ها نیز می توانند با صرف هزینه و زمان کمتر، خدمات خود را دریافت و از آن‌ها بهره ببرند.

  • کاهش هزینه ها:

کاهش زمان، شناوری و انعطاف پذیری بالا، افزایش کارایی واحد IT و هزینه کمتر انتقال داده‌ها و خدمات به مشتریان از عوامل کاهش هزینه ها است. با اپلیکیشن‌های خدماتی حجم بالایی از مراودات و مراجعه‌های حضوری کاسته می‌شود و همین امر، هزینه کمتری را جهت پاسخگویی به نیاز مشتریان به سازمان تحمیل خواهد کرد.

یادگیری و آموزش برنامه نویسی اپلیکیشن اندروید و ios
مطالعه بیشتر

 

درآخر

اپلیکیشن های خدماتی که شما از آنها استفاده می‌کنید،امروزه برای بهتر شدن و ساده تر شدن مسائل مختلف طراحی شده است.بهتر است که راجب آنها بیشتر بدانیم و از استفاده کردن آنها دریغ نکنیم. بدانید که در دنیای دیجیتال هرروزه باید به اطلاعات خود بیافزاییم، تا بتوانیم با استفاده از بزار هایی که در اختیارمان گذاشته شده است، مسائل دشوار را ساده تر کنیم.

مشاهده

سایر مقالات دلوان

معرفی بهترین اپلیکیشن بیمه

معرفی ۸ تا از بهترین اپلیکیشن های بیمه

زمان مطالعه: ۵ دقیقه امروزه خدمات بسیار زیادی از طریق بستر اینترنت در اختیار کاربران قرار می‌گیرد.  طراحی استارت‌آپ های خدمات بیمه چند وقتی هست که بین صاحبان کسب

Api چیست و چه کاربردی دارد؟

Api چیست و چه کاربردی دارد؟

زمان مطالعه: ۹ دقیقه آشنایی با مفهوم Api Api  یا همان application programming interface ( رابط برنامه نویسی کاربردی) یک مجموعه ای از تعاریف و پروتکل های ساخت و

>