لوگو دلوان

یادگیری و آموزش برنامه نویسی اپلیکیشن اندروید و ios

آموزش برنامه نویسی اپلیکیشن اندروید و ios
زمان مطالعه: ۶ دقیقه

آموزش برنامه نویسی اپلیکیشن شاید یکی از بهترین دوره های آموزشی باشد چرا که این روزها درآمد طراحی اپلیکیشن بسیار زیاد است. در واقع برنامه نویسی اپلیکیشن یکی از پولسازترین کارهای دنیا در سال های اخیر است که اتفاقا پیش بینی می شود از اینجایی که هست هم پیشرفته تر خواهد بود. برای یادگیری و آموزش برنامه نویسی اپلیکیشن طبیعتا تنها یک سری تحقیق اولیه از گوگل کافی نیست و فرد باید دوره های مختلفی را بگذارند و با زمینه های کاری مختلف در این راه آشنا شود. همین که شما بدانید می خواهید از کجا شروع کنید، خودش درصد بزرگی از مسیر را به شما نمایش خواهد داد. ما در این مقاله سعی می کنیم که شما را با مسیر پیش روی تان و گام هایی که برای بهتر شدن باید بردارید، آشنا کنیم. پیشنهاد می کنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

برای آموزش برنامه نویسی اپلیکیشن باید چه کار کنیم؟

برای اینکه شما بتوانید آموزش برنامه نویسی اپلیکیشن را ببینید باید مراحل مختلفی را طی کنید. ما در ادامه برایتان از گام هایی که با آگاهی کامل باید در این مسیر برداشته شود خواهیم گفت.

یادگیری طراحی اپلیکیشن

گام اول : مشخص بودن پلتفرم

ببینید برای اینکه شما برای برنامه نویسی یک اپلیکیشن اقدام کنید، نیاز است که پلتفرم های موجود در بازار را کاملا بشناسید و با آن ها آشنایی پیدا کنید. Android , iOS , windows ,blackberry و symbian و …معروف ترین پلتفروهایی هستند که برای آموزش برنامه نویسی اپلیکیشن معرفی می شوند. البته که از تسلط دو پلتفرم معروف و پرطرفدار Android و iOS بر سایر پلتفرمها نمی توان گذشت.

تسلط بر روی هر کدام از این پلتفرم ها می تواند برای شما درآمد خوبی داشته باشه باشد اما از آنجایی که هر کدام از این ها استراتژی محتوا مخصوص به خود را دارند، طبیعی است که برای یک فرد تازه کار، آموزش برنامه نویسی اپلیکیشن در هر دو پلتفرم، پیشنهاد می شود. البته این جملات به این معنا نیست که مثلا شما نمی توانید ویندوز را برای یادگیری انتخاب کنید؛ نه! بحث بحثِ درآمد بیشتر و به روز بودن است.

اپلیکیشن های خدماتی چیست؟ چرا استفاده از آنها لازم است؟
مطالعه بیشتر

گام دوم : یادگیری مهارت های پایه ای پس زمینه

چند دقیقه صبر کنید! همین حالا که می خواهید آموزش برنامه نویسی اپلیکیشن را یاد بگیرید، کجای این مسیر ایستاده اید؟ چه می دانید و احتیاج دارید چه چیزهای دیگری را نیز یاد بگیرید؟؛ بله تمامی این سوالات مهم است چون پاسخ هر کدام از این سوالات می تواند نشان دهد که مهارت پایه ای پس زمینه ی شما چقدر است. مگر غیر این است که شما علاوه بر اینکه مستقیم وارد دنیای برنامه نویسی شوید باید علم کافی درباره ی توسعه ی انواع نرم افزار را داشته باشید؟

احتمالات زیادی درباره ی پاسخ هایی که قرار است به این سوالات داده شود وجود دارد؛ بیایید تا با هم این احتمالات را بررسی کنیم.

  • احتمال اول: دانش شما درباره ی علم برنامه نویسی در حد صفر است و هیچ درکی از چگونگی این علم ندارید. هیچ ایرادی ندارد اما بهتر است قبل از اینکه در جهت آموزش برنامه نویسی اپلیکیشن اقدام کنید، ابتدا دوره ی آموزشی مبانی برنامه نویسی و کامپیوتر را برای شروع انتخاب نمایید و سپس بروید سراغ موارد دیگر.
  • احتمال دوم : شما برنامه نویس هستید؛ اما برنامه نویس وب  تصوری از برنامه نویسی اپلیکیشن ندارید. باز هم ایرادی ندارد. Appcelerator Titanium یکی از بهترین پلتفرم ها برای شروع برنامه نویسی اپلیکیشن برای افرادی مانند شما محسوب می شود.
  • احتمال سوم : شما با یک سری مفاهیم اولیه درباره ی شی گرایی آشنایی دارید اما کد نویسی بلد نیستید؛ اینجا هم مشکلی وجود ندارد، در این حالت بهتر است که شما ابتدا یاد بگیرید که چگونه یک نرم افزار موبایل را توسعه دهید و سپس به سراغ کدنویسی بروید.

تسلط بر مهارت های 
برنامه نویسی موبایل

گام سوم : تسلط بر مهارت های برنامه نویسی موبایل

حالا که مشخص شد کجای مسیر هستید و دوست دارید چه پلتفرمی را یاد بگیرید باید با مفاهیم اصلی برنامه نویسی و زبان مورد نیاز برای اینکه بتوانید یک اپلیکیشن تولید کنید، آشنا شوید.

بررسی چگونگی ساخت اپلیکیشن برای IOS

زبان های برنامه نویسی Objective-C  و Swift زبان هایی هستند که برای ساخت اپلیکیشن IOS شما باید با آن ها آشنایی داشته باشید. البته نه هردو و با توجه به یک سری پارامترها شما باید یکی از این دو را برای یادگیری انتخاب نمایید. حالا این پارامترها چه ها هستند. این پارامترها به این بستگی دارد که آیا شما می خواهید اپلیکیشن شخصی خودتان را داشته باشید یا می خواهید برای کار در شرکت های بزرگ و کوچک برنامه نویسی آموزش برنامه نویسی اپلیکیشن ببینید. اگر زمینه ی فعالیت مورد نظرتان کار به صورت شخصی است، swift و اگر تمایل دارید در شرکت ها کار کنید، Objective-C راب رای یادگیری انتخاب نمایید.

راهنمای انتخاب بهترین رنگ برای اپلیکیشن
مطالعه بیشتر

بررسی چگونگی ساخت اپلیکیشن برای اندروید

Java یا  Kotlin دو زبان برنامه نویسی مناسب برای افرادی است که تمایل دارند در زمینه ی ساخت اپلیکیشن اندروید فعالیت داشته باشند. البته اگر دی هیچ گونه آشنایی با برنامه نویسی ندارد بهتر است که ابتدا دوره ی مربوط به برنامه نویسی جاوا برای اندروید را سپری نماید. اندروید یک سیستم اپن سورس است و خیلی از موبایل های هوشمند انواع برند ها ، تبلت های مختلف و در نهایت دستگاه ها و اندروید باکس های و حتی تلویزیون های خانگی هم از اندروید برای سیستم عامل خود استفاده می کنند. پس باید حواستان باشد که با یک بازار گسترده و فعال در زمینه ی اندروید مواجه هستید.

گام چهارم : استفاده از برنامه های توسعه یا همان IDE ها

این برنامه های توسعه دهنده بسیار خوب هستند و در واقع ضروری با یک سری نمونه کدها ، ابزارهای کمکی ، بخش های گرافیکی ، پلاگین ها و … به سراغ برنامه نویس می آیند. Android Studio، eclipse دو محیط بسیار پرکاربرد برای توسعه ی انواع اپلیکیشن های اندرویدی می باشند.  اما محیط های مناسب برای اپلیکیشن های IOS، XCode است که توسط خود شرکت اپل ارائه شده و هیچ کدام از محیط های دیگر به اندازه ی XCode برای توسعه ی نرم افزار مناسب نیستند.

تمرین مهارت های برنامه نویسی موبایل

گام پنجم : تمرین همیشگی مهارت های برنامه نویسی موبایل

حالا که مشخص شد می خواهید چه کار کنید و تا حدودی زبان برنامه نویسی را یاد گرفته اید بهتر است بدانید که تازه نصف مسیر را آمده اید. باید تمرین کنید و در این کار حرفه ای شوید تا بتوانید آینده ی شغلی تان را بیمه کنید. برای تمرین و تجربه کافیست از مهارت های زیر کمک بگیرید :

  • در جامعه جستجو کنید و ببینید نیاز جامعه در چه زمینه ای به اپلیکیشن هنوز اشباع نشده و بر طبق همان نیاز ایده پردازی کنید و شروع کنید به کد نویسی! ببینید برای اینکه یک برنامه نویس موفق باشید فقط آموزش برنامه نویسی اپلیکیشن و تسلط بر آن نیست به شما کمک می کند و ذهن شما نیز باید خلاق باشد و در پیدا کردن ایده فعالیت داشته باشد. به زبانی ساده تر اگر بخواهیم بگوییم، کد زدن های حرفه ای برای یک ایده ی سوخته، فقط و فقط وقت و هزینه های شما را به باد خواهد داد
روانشناسی رنگ چه تاثیری در طراحی اپلیکیشن دارد؟
مطالعه بیشتر

  • یادتان باشد که شما آموزش برنامه نویسی اپلیکیشن دیده اید و یک برنامه نویس هستید اما یک اپلیکیشن تنها به کد نویسی احتیاج ندارد و مواردی مانند طراحی گرافیک، دیجیتال مارکتینگ و چیزهای دیگر هم در نتیجه بخش بودن کد زدن های شما بسیار موثر هستند.

  • طراحی خوب UI و UX یکی از ضرورت های یک اپلیکیشن خوب است. بله اپلیکیشن شما باید روان و ساده و در عین حال حرفه ای باشد. یعنی طوری باشد که کاربر برای کار کردن با آن به دفترچه ی راهنما نیاز نداشته باشد و بتواند به راحتی به بخش های مختلف اپلیکیشن ورد کند و یا از آن خارج شود. این مورد در دیجیتال مارکتینگ پیشرفته ی اپلیکیشن شما نیز تاثیر خیلی خیلی زیادی دارد. به عبارتی همین که کاربر از کار کردن با اپلیکیشن شما راضی بوده و از خدمات شما لذت برده، باید بدانید که کارتان درست پیش رفته است.

  • باگ ها و خطاهای اپلیکیشن می توانند تمامی زحمات شما را به باد دهند اما به همین آسانی ها نیست، تنها کافیست برای از بین بردن این خطر احتمالی، اپلیکیشن خود را تست و توسعه دهید. یعنی از دوستان و آشنایان خود بخواهید که اپ را رو گوشی موبایلشان نصب کنند و با آن کار کنند تا متوجه خطاهای اپ تان بشوید.

سخن آخر و جمع بندی

خیلی از افراد بعد از اینکه بر روی یک زبان و پلتفرم برنامه نویسی مسلط شدند، دوست دارند که پلتفرم های دیگر را نیز تجربه نمایند. این کار اصلا کار سختی نیست اما یک برنامه نویس باید دقت کند که سلیقه ها و ویژگی های منحصر به فرد، جنبه های مثبت و منفی هر پلتفرم با پلتفرم دیگر متفاوت است. اگر ذهنش ظرفیت متمایز کردن این ویژگی ها را در عین حفظ هر کدام در جایگاه ویژه ی خودش دارد؛ می تواند برای یادگیری زبان بعدی اقدام نماید.

مشاهده

سایر مقالات دلوان

معرفی بهترین اپلیکیشن بیمه

معرفی ۸ تا از بهترین اپلیکیشن های بیمه

زمان مطالعه: ۵ دقیقه امروزه خدمات بسیار زیادی از طریق بستر اینترنت در اختیار کاربران قرار می‌گیرد.  طراحی استارت‌آپ های خدمات بیمه چند وقتی هست که بین صاحبان کسب

Api چیست و چه کاربردی دارد؟

Api چیست و چه کاربردی دارد؟

زمان مطالعه: ۹ دقیقه آشنایی با مفهوم Api Api  یا همان application programming interface ( رابط برنامه نویسی کاربردی) یک مجموعه ای از تعاریف و پروتکل های ساخت و

>