لوگو دلوان

راهنمای اخذ مجوزهای لازم اپلیکیشن و سایت

مجوزهای لازم برای انتشار اپ
زمان مطالعه: ۷ دقیقه

کمتر فردی پیدا می‌شود که به فکر گسترش کسب وکار خود در دنیای مجازی نباشد. این روزها تمام دنیا خلاصه شده در گوشی‌ها؛ پس بهترین لطفی که هرکس در حق خود و کسب و کار خود می‌تواند کند همین طراحی سایت و طراحی اپلیکیشن اندروید و IOS است.اما خب هیمنطوری هم که نیست، می‌تواند کلی دنگ‌وفنگ داشته باشد، بهتر نیست قبل از شروع هرچیزی اول تمام جوانب آن را بسنجیم؟ از قیمت تمام شده تا بازخوردی که برایمان دارد و تمام قواعد و قوانین ساخت اپلیکیشن. ما در مقاله ی ” پارامترهای تعیین کننده قیمت اپلیکیشن ” را به صورت کامل و جامع درباره هزینه هایی که برای ساخت اپلیکشین باید انجام دهید را توضیح داده ایم.

حالا در این مقاله تمام مجوزهای لازم برای ساخت اپلیکیشن کسب‌وکارتان را با هم بررسی می‌کنیم. شاید برایتان عجیب باشد، ولی بله ساخت اپلیکیشن نیاز به مجوز دارد و اصلا شما بدون مجوز نمی‌توانید اپلیکیشنی را طراحی و منتشر کنید.

مراحل گرفتن مجوزهای عرضه اپلیکیشن

چرا باید برای اپلیکیشن خود مجوز بگیریم؟

مهم نیست در چه کشوری فعالیت می‌کنید، برای شروع کسب و کار اینترنتی باید یک‌سری مجوز کسب کنید، وگرنه حتی ممکن است با شما برخورد قانونی هم صورت بگیرد. با اخذ مجوز مخاطب شما اطمینان حاصل می‌کند که کسب و کار شما پروتکل‌ها را حفظ می‌کند و امنیت مردم به خطر نمی‌‌افتد.یکی دیگر از مواردی که نشان می‌دهد چقدر مجوز ضروری است، مثلا اکثر اپلیکیشن‌ها از درگاه پرداخت استفاده می‌کنند، خب اگر درگاه پرداخت مستقیم از بانک بخواهید باید برخی از مجوزها را داشته باشید. برخی دیگر از مجوزها هم برای اعتماد مشتری به کسب‌وکار شماست تا این تفکر را داشته باشند که همه‌چیز قانونیست و تحت نظارت نهادهای ذی‌صلاح صورت می‌گیرد.

کی برای دریافت مجوز اقدام کنیم؟

اینطور نیست که درذهن راجب اپلیکیشنی فکر کنیم و برای دریافت مجوز اقدام کنیم؛ باید اپلیکیشن یا وبسایت را فعال کنیم و بعد برای دامنه ثبت شده و وب‌سایت یا اپلیکیشن فعال مجوز دریافت کنید.اما پس از دریافت مجوز شما باید قوانین سازمان‌هایی که مجوز آن‌ها را دریاف کرده‌اید را رعایت کنید.

8 دلیل که چرا برنامه نویسان react native را بیشتر دوست دارند؟
مطالعه بیشتر

مجوزهای ضروری برای انتشار اپلیکیشن‌ها

مجوزهایی که باید برای اپلیکیشن خود اخذ کنید به طور کلی در دو دسته صنفی (اختصاصی) و عمومی جا می‌گیرند.

 

  1. مجوزهای عمومی:

مهم نیست لباس می‌فروشید یا خدمات دارویی ارائه می‌دهید، این مجوزها برای همه‌ی کسب و کارها ضروری است.

  • نماد اعتماد الکترونیکی (ای نماد)

اگر اپلیکیشن یا سایت شما نیاز به درگاه پرداخت دارد، باید به فکر قدیمی‌ترین و معروف‌ترین مجوز کسب و کار آنلاین بیفتید. برای دریافت این مجوز باید وارد سایت ای نماد شوید، اسکن مدارک را بارگذاری کنید، بخش احراز صحت اطلاعات در منزل پست شده و نیاز به امضای محضری دارد. بعد از اینه کارشناس صحت اطلاعات شما را تایید کرد کد لوگوی ای نماد صادر می‌شود و شما می‌توانید آن را در هر قسمتی از سایت یا اپلیکیشن کسب  و کار مربوطه بارگذاری کنید.

ستاد جامعه رسانه‌های از زیرمجموعه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و مسئولیت تایید محتواهای سایت‌های آنلاین را بر عهده دارد. این یعنی علاوه بر لزوم تایید محتواهای منتشر شده توسط این سازمان، در صورت نیاز قدرت مواخذه مدیران وبسایت‌ها را درباره محتوای منتشر شده نیز دارد. اگر سایت یا محتوای شما از هر نظر ایرادی داشته باشد توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اطلاعی جهت فیلتر کردن موضوع مربوطه داده می‌شود.

eNAMAD

مراحل اخذ مجوز نماد اعتماد الکترونیک:

Procedures for obtaining a license

به سایت enamad.ir مراجعه کنید و روی درخواست نماد اعتماد کلیک کنید. فرم اطلاعات را پر کرده و دکمه ثبت را فشار دهید.

enamad sign up

مدارک خواسته شده را به صورت اسکن شده بارگذاری کنید؛ البته فقط بارگذاری کارت ملی الزامی است.

Authentication

حالا اطلاعات ثبت شده را با ارسال پیامک یا تماس با تلفن ثابتی که ثبت کرده‌اید احراز می‌کنید.

در این مرحله روی افزودن کسب و کار کلیک کنید تا فرمی برای شما باز شود، اطلاعات خواسته شده را وارد و ثبت کنید و بعد وارد قسمت مدیریت کسب و کار شوید.

business management

برای دریافت تاییدیه فنی، فرمی را پر می‌کنید و سپس کدی را که برای شما راسال شده است تایید کنید. بعد از تکمیل فرم نظرسنجی چک لیست مرتبط با الزامات نماد اعتماد را بخوانید؛ از موارد این چک لیست تنظیماتی در بخش مدیریت وبسایت است. در این مرحله شما همه‌ی کارها را کرده و حالا آخرین کار مانده، باید کپی برابر اصل مدارک خواسته شده را به آدرس پستی درج شده در سایت ارسال کنید.

مزایای طراحی اپلیکیشن موبایل برای کسب و کارها
مطالعه بیشتر

برای دریافت ای نماد مدارک زیر را نیاز خواهید داشت:

  • نشانی دفتر کار
  • گواهی صلاحیت شخصی از نیروی انتظامی
  • گواهی اداره امور مالیات مبنی بر پرداخت مالیات
  • گواهی گذراندن احکام تجارت و کسب و کار
  • تایدیه ویژگی‌های تخصصی کسب و کار مجازی توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی
  • تصویر کارت ملی برای اشخاص حقیقی/ شناسه ملی برای اشخاص حقوقی/ گذرنامه و پروانه کار برای اتباع خارجی
  • تصویر کارت پایان خدمت نظام وظیفه، معافیت دائم یا اشتغال به تحصیل برای آقایان زیر پنجاه سال سن
  • پروانه تخصصی و فنی یا دیپلم فنی و یا مدرک دانشگاهی مرتبط یا یک نفر واجد شرایط مذکور برای صنوف
  • مصوبه هیئت مدیره برای صدور پروانه کسب به نام مدیرعامل یا یکی از صاحبان امضا مطابق اساسنامه و آخرین آگهی روزنامه رسمی ثبت شرکت برای اشخاص حقوقی

 

  • دریافت کد شامد برای اپلیکیشن 

کد شامد برای حمایت از کار و سازندگان اپلیکیشن است و درواقع برای حفظ قانون کپی رایت ایجاد شده. از سال ۹۲ داشتن کد شامد  اجباری شد و داشتن این کد به معنی ثبت اپلیکیشن در رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد است.

shamed code

حالا این مجوز اصلا چه فایده‌ای برای کسب و کار شما دارد؟

  • شناسنامه کار شماست
  • کسی کار شما را کپی نمی‌کند
  • از حمایت قانونی در برابر هرگونه کپی برداری برخوردارید
  • محتوای اپ دائما بررسی می‌شود که مطالب کپی نباشد ی صحت داشته باشند
  • اعتماد کاربرانتان را دارید

برای اخذ کد شامد وارد سایت وزارت فرهنگ و وزارت ارشاد اسلامی شوید؛ آدرس www.shamad.saramad.ir را سرچ کرده و از منوی سمت راست به بخش خدمات> ساماندهی پایگاه‌های اینترنتی بروید.

sign up

صفحه‌ای باز می‌شود مجوزهای مختلفی را نمایش می‌دهد، برای اپلیکیشن خود گزینه نرم‌افزار موبایلی را انتخاب می‌کنید.

choose your zone

 

در این مرحله اطلاعات درخواست شده را برای ثبت‌نام وارد می‌کنید و در آخر پیام موفقیت‌آمیز بودن عملیات نمایش داده می‌شود.

شروع ثبت نام

حالا با توجه به اطلاعاتی که در بخش ثبت‌نام وارد کرده‌اید از لینک login.saramad.ir وارد سایت شوید.

Registration confirmation

بعد از ورود به سایت نزدیک‌ترین دسته‌بندی به کار خودتون رو انتخاب کنید؛ در صفحه‌ای که برایتان باز می‌شود روی دکمه “جدید” کلیک کنید. فرمی که روی صفحه نمایش داده می‌شود را پر کنید و روی دکمه ثبت کلیک کنید. بعد از انجام این مراحل شما در صف ثبت اپلیکیشن در سامانه‌ی رسانه‌های دیجیتال قرار گرفته‌اید و کد شامد به زودی برایتان صادر می‌شود.

  1. مجوزهای صنفی
یادگیری و آموزش برنامه نویسی اپلیکیشن اندروید و ios
مطالعه بیشتر

این دسته از مجوزها علاوه بر اعتمادسازی بین شما و کاربران، باعث می‌شود تا مشکلات احتمالی برای فعالیت در صنف خاص برای شما پیش نیاید. لازم نیست همه آن‌ها را به اخذ کنید، فقط صنف ود را مشخص کرده و مجوز صنف خود را دریافت کنید.

اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی

از طرف دیگری اگر پیش از این هم کسب و کار فیزیکی خود را داشته‌اید و مجوزهای مربوطه را خذ کرده‌اید، از آن‌جایی که نیازهای کاری در دینیا مجازی متفاوت است باز هم باید برای اخذ مجوز در فضای مجازی اقدام کنید.

سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور

  • مجوز خبرگذاری پایگاه خبری

اپلیکیشن‌های فعال در این حوزه باید از معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز داشته باشند تا فعالیت‌هایشان از نظر قانونی ایرادی نداشته باشد.

  • مجوز فعالیت آموزشی

اپلیکیشن‌هایی که در امر آموزش فعالیت دارند، به خصوص اگر مدرکی را در پایان دوره اعطا می‌کنند باید با توجه به موضوع آموزشی از سازمان مربوطه (آموزش پرورش، سازمان فنی حرفه‌ای، وزارت علوم تحقیقات و فناوری و…) مجوز دریافت کنند.

  • مجوز نشر بر خط

اپلیکیشن‌هایی که برای نشر و دانلود محتوا طراحی می‌شوند باید از مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز نشر بر خط بگیرند.

  • مجوز فعالیت در حوزه بازی‌های رایانه‌ای

برای فعالیت اپلیکیشنتان در این زمینه باید از بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای اقدام به دریافت مجوز کنید.

در آخر

همانطور که در طول مقاله توضیح داده شده، برخی از این مجوزها آنلاین هم صادر می‌شوند و برای برخی از آن‌ها باید به دفاتر ثبت رجوع کرد، اما به هرحال هم از نظر قانونی و صنفی برای کارتان مشکلی پیش نمی‌آید و هم اثر به‌سزایی در جلب اعتماد مشتری خواهد داشت.اگر کارهای ثبت برای شما خیلی خسته کننده و طاقت فرساست؛ شرکت‌هایی هستند که این کار را قبول می‌کنند، می‌توانید با مراجعه به این شرکت‌ها کار خود را راحت‌تر کنید. اگر در این مورد اطلاعات و یا سوالی داشتید می توانید از بخش کامنت ها از ما بپرسید در سریعترین زمان پاسخگوی شما خواهیم بود.

مشاهده

سایر مقالات دلوان

معرفی بهترین اپلیکیشن بیمه

معرفی ۸ تا از بهترین اپلیکیشن های بیمه

زمان مطالعه: ۵ دقیقه امروزه خدمات بسیار زیادی از طریق بستر اینترنت در اختیار کاربران قرار می‌گیرد.  طراحی استارت‌آپ های خدمات بیمه چند وقتی هست که بین صاحبان کسب

Api چیست و چه کاربردی دارد؟

Api چیست و چه کاربردی دارد؟

زمان مطالعه: ۹ دقیقه آشنایی با مفهوم Api Api  یا همان application programming interface ( رابط برنامه نویسی کاربردی) یک مجموعه ای از تعاریف و پروتکل های ساخت و

>